søndag 13. juni 2010

ROMA!

Ja, vi var jo i Roma - en forsinket bursdagsgave til kjæresten fra meg - og for en fantastisk by!
Vi hadde en utrolig sentral leilighet, 2 minutters gange fra Spansketrappen.- og det var heller ikke langt å bevege seg til store severdigheter som Colosseum, Pantheon og Vatikanet.


Colosseum


Inne i Colosseum

Roma er jo en storby, og et turistmål. Ja, det var masse turister på de mest severdige stedene, men samtidig kunne man nyte den italienske atmosfæren til fulle, bare man gikk inn i en herlig liten sidegate et sted - og de var det jo mange av.


Koselige trange gater...


Sjarmerende liten bil.

Vi tok selvfølgelig turen til Vatikanet. Der var vi inne i Peterskirken, og vi gikk opp i kuppelen, opp over 500 trappetrinn og trapperommet ble trangere og trangere jo lenger opp vi kom. Men det var en fantastisk opplevelse å få se kuppelens innside på nært hold, og ikke minst utsikten over byen da vi kom helt opp i toppen.


Petersskirken i Vatikanet.


Kuppelen i Peterskirken.


Inne i Peterskirken.

En turistmagnet vi titt og ofte så, var Trevi-fontenen.
Den lå nemlig på veien til flere av attraksjonene vi ville se.
Og gud hjelpe meg så mange mennesker det var der - de ville vel, som så mange andre har gjort før de, sørge for at de en gang skal vende tilbake til Roma.
Og det ønsket får man oppfylt, i følge sagnet, ved å kaste en mynt i Trevi fontenen.


Trevi-fontenen.

Det ble mye trasking, og hvor enn vi vendte hodet så dukket det opp noe spennende å se på.
Hele byen bestod av historiske eller bare fantastisk utsmykkede bygninger, fontener, statuer, torg og ruiner, og det var masse å ta inn over seg.
Fotoapparatet var i bruk både titt og ofte, og jeg kunne lagt ut oppmot 400 bilder her inne, men det blir vel litt drøyt...

Vi gikk jo ikke bare rundt på severdigheter.
Ettermiddagene gikk med til å tusle rundt i byens herlige sidegater eller torg, vi spiste god mat på koselige resturanter eller kjøpte oss is og satt på en koselig plass og så på livet.


Deilig med en drink på kvelden :p

Det var veldig herlig å komme seg litt bort og oppleve annet enn bleieskift og grøtlaging noen dager, men ååå, så herlig å komme seg hjem til lillegutten vår igjen.
Jeg håper iallefall mitt "mynt-kast" gjorde sitt til at jeg kommer tilbake til Roma engang - fantastisk reise med min kjære kjæreste ;)


Ruben på Spansketrappa.

1 kommentar:

  1. Flott by ser det ut som ja. Håper dere kasta mange mynter i Trevi-fontenen slik at dere kommer raskt tilbake igjen-og vi får være hjemme og passe verdens beste lillegutt:) Klem fra mamsen

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...