torsdag 26. april 2012

Veien til en lindehekk - del 2

Jeg ble minnet på, av en av mine nye følgere, Sarita , at jeg våren 2010 begynte på en følgetong ang lindehekken vi skulle plante.


Det ble jammen meg bare èn del den gangen, men jeg tar opp tråden nå jeg og viser noen bilder av jobben med å grave grøft og plantingen.
Mannen og pappa gravde en 25cm dyp grøft, med bredde på 25 cm, alle metrene langs hagens fremside - litt av en jobb da arbeidet ble satt igang før tæla var helt gått.

Så plantet vi hekkeplantene, 4 stk pr meter, i god matjord og vannet godt.
Nytt gress ble også sådd på plenen langs med hekken.


Den første våren etter plantingen, i midten av mai, klippet vi hekken ned igjen, til ca 20cm for at den skal vokse seg fin og tett helt fra bunnen av, og så hadde vi på rikelig med gjødsel.
Hekken fikk flotte blader, og alle plantene overlevde den første kalde og snøtunge vinteren.


Denne vinteren har ikke vært full så kald og snøtung, og alle plantene ser ut til å ha overlevd også iår.
Hvis været blir fint til helgen, er planen å få klippet den ned igjen, vi tenker til ca 35cm denne gangen, og å gjødsle - så skal jeg legge ut tredje del i denne følgetongen ila sommeren, når den har fått fine blader ;)

Takk for at DU kikker innom.

-klem fra Hilde-

2 kommentarer:

 1. Hei på deg:)

  Så fint. Gleder meg til å se bilder med blader på. Jeg er i full hageplanlegging. Tenker jeg kjøper meg denne hekken. Den ser litt spinkel ut uten blader men....blir den litt tettere med blader på? Det er ingen krise, men jeg ønsker litt skjerming også. Sikker på at det blir super fint hos dere:). (Takk for titten inne hos meg. Jeg har lagt meg til som følger hos deg.

  Klems Sarita

  SvarSlett
 2. Hei igjen ;)
  Den er adskillig tettere allerede uten blader, og den blir veldig fin og tett med blader - kan anbefales på det varmeste - og jeg syns den er temmelig lettstelt også ;)

  Klem til deg.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...